New Years Resolution

Ανασκοπηση του Νεου ετους

Πως να πετυχεις το αδυνατο!

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πληθώρα προβλημάτων, τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε, με αποτέλεσμα οι στόχοι και τα όνειρα μας να μην αποτελούν την άμεση προτεραιότητά μας!

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ;

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πληθώρα προβλημάτων τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε, με αποτέλεσμα να αφήνουμε τους στόχους και τα θέλω μας στην άκρη. Έτσι, κάθε Πρωτοχρονιά κάνουμε τον απολογισμό μας, και φυσικά δημιουρφούμε και την καινούρια λίστα με τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε για το νέο έτος. Κάθε χρονιά, όμως, φαίνεται να επαναλαμβάνουμε το ίδιο σενάριο – βάζουμε τους ίδιους στόχους που αδυνατούσαμε να πετύχουμε τα προηγούμενα έτη!

Γιατί δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας;

Η απάντηση ίσως βρίσκεται, όχι απαραίτητα στη στοχοθεσία αυτή καθαυτή, αλλά κυρίως στη διαδικασία που ακολουθούμε!

Βηματα για επιτυχημενους στοχους!

  1. Δημιούργησε εφικτούς στόχους

Ξεκίνα δημιουργώντας μια εφικτή και διαχειρίσιμη στοχοθεσία. Η ανασκόπηση που θα κάνεις, καθώς και τα επόμενα βήματα που θα σχεδιάσεις, ιδανικό θα ήταν να αφορούν και να περιλαμβάνουν εφικτούς στόχους και πράγματα που θέλεις να πετύχεις – όχι μόνο αυτά που “πρέπει” να γίνουν. Μην βάζεις πολύ ψηλά τον πήχη, ιδίως στην αρχή, πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε απλούς στόχους.

  1. Βάλε συγκεκριμένους στόχους

Το πρόβλημα με τις λίστες που δημιουργούμε κάθε χρονιά είναι ότι οι στόχοι που θέτουμε είναι αρκετά αφηρημένοι. Θα βοηθούσε αρκετά αν γίνεις συγκεκριμένος με το τι θέλεις να πετύχεις. Για παράδειγμα, αν θέλεις να ξεκινήσεις την γυμναστική αυτή τη χρονιά προσπάθησε να δημιουργήσεις μια συγκεκριμένη ρουτίνα γύρω από αυτό. Σκέψου με τι είδους άσκηση θες να ασχοληθείς, αν χρειάζεσαι συγκεκριμένο εξοπλισμό, όρισε μέρες και ώρες που θα αφιερώσεις για αυτόν τον στόχο, κλπ. Αυτά τα μικρά βήματα-στόχοι, θα σε καθοδηγήσουν και θα μετατρέψουν μια αόριστη ιδέα σε πράξη.

  1. Χώρισε τους στόχους σε μικρότερους

Τώρα που διαχώρισες τους στόχους σου σε κάτι πιο συγκεκριμένο, ήρθε η ώρα να τους διασπάσεις σε μικρότερους. Οι μικρότεροι στόχοι είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμοι, και δεν θα σε κάνουν να νιώθεις εξουθενωμένος από τον όγκο της πληροφορίας. Αυτό το βήμα έχει και ένα άλλο θετικό, οι μικρότεροι στόχοι μετατρέπονται πιο εύκολα σε κάτι ευχάριστο που δεν θα θες να παρατήσεις! Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις την αγαπημένη σου λίστα τραγουδιών και να τα ακούς όσο θα γυμνάζεσαι, έτσι η νέα σου ρουτίνα θα είναι πιο ευχάριστη.

  1. Προετοίμασε ένα πλάνο για τους στόχους που απέτυχαν

Προετοιμάσου για την πιθανότητα να αποτύχεις σε κάποιους από τους στόχους σου. Είναι ανθρώπινο να μην καταφέρεις να υλοποιήσεις όλα εκείνα που έβαλες στην λίστα σου για φέτος. Δημιούργησε ένα πλάνο στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί και μην αφήσεις ένα περιστατικό να επηρεάσει την επιτυχία σου σε άλλους στόχους που έχεις θέσει. Κάνε μια ανασκόπηση και γράψε τους λόγους που σε οδήγησαν να αποτύχεις, ώστε την επόμενη φορά να αποφύγεις την επανάληψη των ίδιων λαθών.

Αυτά τα βήματα θα οδηγήσουν στην προσωπική σου ανάπτυξη. Αυτή η περίοδος είναι η κατάλληλη ώστε να κινητοποιήσεις τον εαυτό σου και να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Θυμήσου, όταν γράφεις τους στόχους σου σε χαρτί είναι το πρώτο βήμα για να τους δώσεις ζωή! 

Θες παραπανω κινητρο;

Δες το καινουριο μας ημερολογιο επιτευξης στοχων για το 2023, που θα σε βοηθησει να πετυχεις ολους τους στοχους σου για φετος!

Το “Goals Buster 2023” είναι το μυστικό για να μετατρέψεις τους στόχους σου σε πραγματικότητα. Με αυτό το εκτυπώσιμο, εύχρηστο ημερολόγιο 112 σελίδων, θα είσαι σε θέση να ορίσεις, να παρακολουθήσεις, και να πετύχεις τους στόχους και τα όνειρά σου.

Απλό, εύχρηστο και όμορφο, αυτό το ημερολόγιο θα σε βοηθήσει να επεξεργαστείς διεξοδικά τους στόχους και τις ιδέες σου σε εβδομαδιαία, μηνιαία και καθημερινή βάση.

Goals Busters 2023 Wisefour

Θες να ανακαλυψεις νεες ευκαιριες;

Θέλεις να μάθεις πως να πετυχαίνεις τους στόχους σου;

Θέλεις να μάθεις πως να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα;

Θέλεις να ζήσεις μια ζωή με περισσότερο νόημα;

Θέλεις να αναλάβεις τον έλεγχο της ζωής σου;

Ανακάλυψε το νέο “Εργαστήριο Στοχοθεσίας” της Wisefour που θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2023 και αξιοποίησε τις δυνατότητές σου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment